Onsdag

Idag har jag fått väldigt mycket gjort, gick hem 1 timme tidigare från jobbet och åkte hem för att sätta igång med en städning! Jag har tvättat, dammsugit, dammat, skurat och gjort sängen "vinter klar". Jag tog upp de dubbla duntäcket från förrådet och bäddade rent så jag riktigt längtar till att gå och lägga mig.
Vi var även iväg och tränade tillsammans med Kim som också har gymkort på badmintonhallen och det gick bra, jag lämnade killarna efter 1 timme och åkte hem för att laga mat.
Idag blev det kyckling med senapsgräddsås tillsammans med ris och sallad. Jag är inne i en period där jag testar nya recept. Jag har tagit fram 11 recept som jag handlat efter och ska nu framöver laga och testa dessa i hopp om en ny favorit rätt. Det är väldigt roligt faktiskt :D


Måndag

Idag efter jobbet så var tanken att jag skulle städa, tvätta bädda rent i sängen och träna men jag blev såå fruktansvärt trött att jag satte mig i soffa och har inte kommit upp från den än! Efter att ha suttit på möte i två timmar och varit på en värdelös utbildning 3 timmar så kändes de inte mer än rätt att bara skita i alla måsten, de kan jag ta en annan dag.
Pablo var duktig och åkte för att träna, han fick sällskap av Kim så jag känner mig inte helt som en svikare på den punkten. Lovade däremot att fixa middag tills han kommer hem och det känns jobbigt nog, jag ligger nog kvar i soffan ett tag till i alla fall...


Torsdag

Vaknade och mådde verkligen inte bra, tyckte såå synd om mig själv som skulle bli tvungen att åka upp till Norrtälje och lägga om däcken jag pratade med pappa och han tyckte verkligen att jag skulle åka upp eftersom det skulle bli snö. Det var bara att pallra sig upp ur sängen och ta en Alvedon sen åka. Jag kände mig faktiskt bättre och bättre på vägen upp, vet inte om det var alvedonet eller kaffet i bilen? Troligtvis båda två! Jag känner direkt när alvedonet går ur och man bli matt igen.

På vägen hem stannade jag och Pablo (som kom upp efter jobbet med sin bil) till på godisaffären 500 sorter i åkersberga. Man blir som ett barn när man kommer in i butiken och ska roffa åt sig allt gott man hittar. Vi kom ut med varsin stor påse, min var liiiite större än Pablos!

Nu ska jag snart sova och är väldigt glad att pappa fick mig att åka upp och byta däck, nu är jag och picasso redo för vilket väder som helst.
God natt


Sjuk

Jag är dunderförkyld. Feber, snorig, tjock i hals och öron, nyser och hostar. Jag är långt ifrån fräch och finner ingen ork att göra något annat än att arbeta, laga mat och sova och de sistnämnda gör jag mest. Jag snarkar tydligen också men det är ju inte så konstigt när nästan är täppt och halsen tjock, tyvärr får du stå ut med det tills jag är frisk älskling.

Imorgon är jag iaf ledig då ska jag göra så lite som möjligt. Pappa vill att jag ska komma upp och lägga om däcken på min bil eftersom kylan kommer nu. Får se om jag orkar de, jag måste ju koncentrera mig på att bli frisk då jag har tagit extrapass hela helgen och vägrar vara sjuk! Vi får se, vi får se...

Nu ska jag sova. Somnade när jag kom hem från jobbet och vaknade klockan 20.00 lagom till att bonde söker fru började och nu är det dags att sova igen. Tog en Alvedon som får hjälpa kroppen inatt. Har även laddat upp med nässpray, papper och halstabletter vid sängen. Alltid när man gör de brukar man slippa springa upp mitt i natten för att hämta saker man behöver väldigt snabbt!

God natt


Fredag

Har precis ätit klart fredagens middag som bestod av chèvretoast till förrätt och ryggbiff med potatisgratäng och det var såå gott! Till de drack vi ett torrt vitt mosserande vin som var jätte gott.
Nu väntar X-faktor och jag håller fortfarande på Isak :)

Bjuder på bilder från kvällens middag. Mat är verkligen det bästa jag vet, jag får nog tacka gudarna + mina gener för att jag inte är överviktig som jag käkar. Jag älskar verkligen att planera måltider och smaker samt testa nya saker. Om man får vara lite skrytsam så tycker jag också att jag är jäkligt bra på att laga mat ;) hehe.

Ha en trevlig fredagskväll :)


Gravad lax med dillstuvad potatis.


Torsdag!

Ja vet att jag har varit dålig på att uppdatera bloggen på sista tiden men ibland hittar man inte orken eller orden att skriva.

Idag är det torsdag igen och min lediga dag. Jag ska strax ringa Lina för vi ska mötas upp på lunch, tänkte testa nya hägernäs krog i centrum. Får se om de blir en hiss eller diss, jag har inte allt förstora förväntningar iaf.
Efter det tänkte jag åka till ICA och handla lite mat för helgen och kommande vecka, kvällens mat är spikad: egengravad lax med dillstuvad potatis, muuuums!

Såg ni kalla fakta igår kväll? Jag blir så fruktansvärt arg när jag ser och hör hur oskyldiga djur behandlas. Detta är typiskt människan (vissa få, långt ifrån alla) att bara tänka på pengar. Jag slår vad om att tänker gick "Nu har vi haft pumorna länge och de drar tyvärr inte folk längre, så vad gör vi? Vi dödar pumorna så vi får plats med nya djur, gör lite reklam och vips så vill alla se de nya djuren och folk har glömt pumorna för länge sedan".
Det värsta är ju att hon Helena sitter och blåljuger i tv. Kalla fakta har innan gjort en intervju där hon helt och hållet säger emot sig själv i den första och andra intervjun och vill ha lite hjälp att minnas vad hon sagt... Pinsamt! Sen när VD kommer ändrar hon historien från "pumorna bor på ett annat ställe nu och har de bra" till "det har jag aldrig sagt, kan ni ha missuppfattat mig?" till "pumorna dog av ålder" och idag sitter VD'n och säger i Nyhetsmorgon att pumorna var inavlade och avlivades av medicinska skäl och sen även att Helena ska behålla sitt jobb, ta bort henne på en gång!
Ja jag kan fortsätta länge länge på denna tråd men inte idag iaf. Jag hoppas iaf att Sveriges befolkning straffar parken hårt och att de inte har en enda besökare idag!


Mysig fredagskväll

Igår kväll vart vi inbjudna på middag hos Lina och vi tackade självklart ja så vid 18.30 knatade vi över. När vi kom innanför dörren hade Lina gjort det jätte fint och förrätten stod redan på bordet. Hon bjöd på något nytt, chèvre toast med fikonmarmelad och valnötter och ett passande sött vitt vin till det. Varmrätten var renskavgryta med pressad potatis och lingon, till det fick vi mitt favorit rödvin Masi och till efterrätt hemmagjort blåbärspaj.
Jag vet att Lina är duktig på att laga mat men igår överträffade hon sig själv, jag blev väldigt imponerad över val av mat och att vinerna passade så bra till maten.
Tack för en trevlig kväll Lina, det gjorde du jätte bra och jag kommer absolut att sno förrätten för den var så fruktansvärt god :)


Grava lax

Jag har precis gravat lax. Det är väldigt lätt att göra hemma själv dessutom godare och billigare än att köpa färdig!

Du gör så här:
1 kg färsk hel lax (be fiskbutiken filéa och rensa)
0,5 dl salt
1 dl socker
Lite vitpeppar
0,5 dl hackad dill

Se till att laxhalvorna inte har några ben kvar. Blanda sedan ihop salt, socker och vitpepparn i en skål. Blöt sedan fingrarna lite innan du gnider in blandningen på laxen så blandningen börjar vätska sig lite. Ta sedan den hackade dillen och strö över laxen.
När allt det är klart lägger du de två laxsidorna mot varandra och lindar in de i plast, nu ska de ligga i kylen i två dygn. Vänd laxen ca 4-5 gånger under tiden.

Det är viktigt att frysa in laxen och sedan tina upp den igen innan gravningen börjar för att frysa bort eventuella bakterier!


Gymkort

Juste jag var faktiskt och fixade ett gymkort i måndags efter jobbet. Om jag säger så, det var den lätta biten.
Igår var jag där och skulle träna och jag har kommit fram till att jag har inga problem att träna om det inte känns, så fort det känns i musklerna tycker jag att det blir jobbigt och vill helst sluta på en gång. Det är det här jag måste få bort, det gäller att hitta viljan och tycka att när det väl känns i musklerna är det någon bra och då fortsätta inte vilja sluta och klaga konstant till Pablo som är bredvid. Det tar nog ett tag och jag får inte pressa mig för mycket i början och inte heller vara där förlägne för då vet jag hur jag fungerar, jag tröttnar direkt!

Tanken är att gå dit två dagar i veckan och det är måndagar och onsdagar :)


Spelets regler

Idag är jag ledig, det är torsdag igen och jag arbetar bara en dag till sen är det helg! Jag ser fram emot helgen, imorgon är det hemmamys med min man i soffan framför X-faktor och massa god mat. Det är mitt nya favoritprogram och jag hejar på Isak :)
På lördag ska vi hem till Johanna och Kim för att fira att Johanna har fyllt år, denna gång blir vi inte bara vi fyra utan Jossan och Kimmy kommer också, det ska bli kul och jag tror vi får en underbar kväll med massa skratt och roliga stunder!

Eftersom jag är ledig idag så ska jag inte göra mycket alls, har lagt mig tillrätta med massa kuddar i sängen, tog med mig en bricka med godsaker på och har precis playat Johan Falk - spelas regler! Hoppas den filmen är lika bra som de gamla... men det kan väl inte bli dåligt om Joel Kinnaman är med? Haha, återstår att se!


Fredag

Gick hem två timmar tidigare idag för att hinna städa och tvätta när man ändå har ork. Har hunnit med att tvätta tre maskiner + hänga de, dammsugit och dammat :) nu har jag krypit in i min one pice och sitter i soffan framför tv och väntar på att Pablo ska komma hem så vi kan ha fredagsmys.
Dagens middag är inte något att skryta om direkt men ack så gott, det blir stuvade makaroner med köttbullar och bacon! Daniel på jobbet åt det till lunch och då kom mitt måste-bara-ha-till-middag behov fram :D efter maten ska vi smaska på cheescaken vi (Pablo) bakade igår och invänta att X faktor börjar på 4:an 20.00!
Trevlig helg


Naglarna fixade


Lättnad

Nu har den mesta huvudvärken släppt :) När jag tänker efter så började huvudverken med migrän förra torsdagen, dagen efter jag hade varit på massage och sen har det fortsattas! Massagen var mycket nacke, axlar och skuldror så jag tror att någon spänning eller nerv har hamnat har hamnat på sne elller något sånt. Jag tror iaf att de hör ihop med massagen för när jag smörjer in nacke + övre rygg med tigerbalsam så släpper det! Ja det är konstigt och jag hoppas det släpper snart, är trött på att vakna och må dåligt!

Jag ligger fortfarande och drar mig i sängen, har ätit en god brunch medan Pablo ligger helt utslagen bredvid mig! Stackarn har jobbat 06-21 två dagar i rad nu och det tar på krafterna vill jag lova. Han var även iväg imorse 06-10 och efter det somnade han... Får se om jag kan få lite liv i honom snart det vore trevligt att kunna umgås lite denna vecka iaf :) <3

Jag tänkte att jag skulle färga håret idag, utväxten börjar bli alldeles för stor nu. Att fixa naglarna står också på min lista idag. Paulina fixade sina här om dagen och det blev så fint, man känner sig lite fräschare och finare när man gjort det :)
Tänkte även kolla med Pablo om vi ska göra en cheescake för jag kan helt enkelt inte baka en själv medan han är proffs på det :)

Bjuder på en bild från min morgon! (Alva är självklart med i mitten)


Ledig dag

Vaknade denna morgon men huvudvärk igen?! Hur är det möjligt? Jag hat haft ont i huvudet i en vecka från och till och det är verkligen skitjobbigt :/ nu är det inte en migränvärk jag har utan en vanlig huvudverk, har proppat i mig värktabletter och väntar på att det ska lägga sig! Tänker inte vara grinig hela dagen för detta nu när Pablo och jag är lediga tillsammans. Nu ska jag vila lite sen upp och göra världens godaste brunch :D


P U S S A S

Såhär "pussas" och visar Alva sin kärlek, gärna ett lagom hårt litet bit i kinden! Hon är så söt på sitt absolut egna sätt som jag älskar. Tur att vi alla är olika, hur skulle de se ut om jag tog ett bett i Pablos kind? Tror inte han skulle se det särskilt kärleksfullt.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu