Torsdag

Imorse åkte jag tillsammans med Johanna till Ikea för att köpa nya tallrikar som jag och Pablo har spanat in tidigare. Till och med Johanna åkte från Ikea med ett nytt sett med tallrikar lite spontant sådär ;) vi passade även på att äta lunch när vi ändå var där, det är nästan ett måste!
Väl hemma började jag tvätta och städa ur min garderob samt rensa lite i lägenheten för nu ska vinterskor och vinterjackor ner i källaren och sommarkläderna fram.

Ikväll har vi träffat Paulina och Patric hemma i deras trakter. Vi käkade på Texas innan vi gick och spelade bowling där jag plockade sista placering igen men jag är inte bitter för de :)
Maten smakade hur bra som helst och jag testade en ny grej som jag inte mins namnet på men det var natchos, ost, bönor, biff, lök och gräslök!!

Nu kollar jag på mitt favoritprogram kniven mot strupen som tyvärr har säsongsavslutning idag.


Onsdag

Jag var ledig i onsdags och passade på att sova ut till 9.30, skönt för det var varken för kort eller för länge!
När jag vankat till och kollat lite på tv så mötte jag upp Pablo på Arninges food court för lite asiatisk lunch. Mätt och belåten åkte jag vidare till Täby centrum för här skulle det nämligen shoppas men när jag för en gångs skull har bestämt mig för att handla det jag vill ha så hittar jag inget!!! Jag kom hem efter några timmar med ett par skor. Visst jag är jätte nöjd med skorna men varför hittade jag inga kläder?! Får trösta mig med att mitt paket från ellos hade kommit och jag är nöjd med alla de kläderna som kom i paketet och jag måste berömma dem för en otrolig snabb leverans. Jag la min beställning måndag klockan 20.00 och redan klockan 14.00 i onsdags hämtade jag ut paketet på posten, bravo!


Ellos

Idag besökte jag ellos hemsida och kunde inte låta bli att klicka hem några söta och billiga klänningar och två ponchos. Klänningarna kommer passa mina slappa sommardagar som jag har planerat i sommar och jag har en svag kärlek för ponchos då dessa två fick följa med hem från lagret.


Söndag

Idag var vi på en visning på ett kedjehus i vallatorp, Täby. Vi hade en bra känsla för huset innan vi åkte dit och visste att om vi köper det så måste vi slå ut en vägg och bygga upp ett till rum på övervåningen men planen vi hade sprack direkt då rummen på nedre plan som vi ville slå ut var för små. Vi gillade området riktigt mycket :)

Idag var det Wallander som söndagsfilm på 4:an, jag älskar gamla svenska deckare. Det är så kul att de flesta kanaler börjar sända deckare under somrarna!
Jag passade på att mysa till det lite extra och gjorde chips, dipp, morötter och gurka. Det är underskattat att doppa grönsaker...


Mors dag

Grattis på mors dag mamma :) nu har jag inga nya bilder på dig men jag tog en från den gamla goda tiden, du är så fin <3


Jobb och Pont

Igår jobbade jag lite extra mitt på dagen och det var Pablos jobbhelg så vi slutade båda två klockan 16.00 och jag satte mig genast i bilen mot skopunkten. Jag har i nuläget bara ett par ballerina som är bekväma och jag kan ha utan att få skavsår och nu på sommaren vill man ha fler MEN jag gick därifrån utan ett enda par skor!! Antingen var det för hårda, fula eller för stora och jag har alltid haft stolek 36 och vissa skor i den storleken passar och andra inte.

Klockan 18.00 hade jag och Pablo bokat bord på Pont i hägernäs. Vi startade med en förrätt som var rökta räkor med limeaioli, oj så gott det var!! Sen beställde jag deras skaldjursgryta och Pablo tog råbiff, jag har varit sugen på deras gryta sen vi var där sist och Kim åt den så denna gång var jag bara tvungen att beställa den och maten var så god.
Jag har bestämt mig för att jag ska lära mig att laga deras skaldjursgryta själv för det är något jag vill kunna. Igår tog jag in alla smaker men har ingen aning om hur jag ska få till den. Nästan så jag ska gå ner och påstå att jag har en allergi och be och få se innehållsförteckningen ;) eller så börjar jag bara experimentera hemma!


Torsdagen

Det blev städning hela kvällen lång, skönt!! Vi bäddade även rent i sängen så nu känner jag mig riktigt nöjd, nästa projekt blir min garderob, den ser inte kul ut och allt som egentligen har sin plats ligger blandat så jag inte hittar någonting alls i den. Kanske orkar ta den på söndag.

Jag har kommit in i en period där jag vill bära klänning, jag sitter och kollar runt på alla klädbutiker online efter söta färglagda klänningar! Jag har nästan aldrig klänning så vet inte vad som har hänt och därför beställer jag inget heller för jag kanske ändrar mig lika snabbt?

Kvällens middag blev fylld pasta i en sås gjord på lövbiff, svamp, soltorkad tomat, lök, purjolök, chili, ingefära ja em hel del som jag hade hemma :) det blev smaskens!!


Nästan ledig dag

Vaknade 11.30 efter att ha sovit alldeles för länge och känner mig helt mörbultat i kroppen, jag har sovit konstigt och drömt massa olika saker som jag minns! Idag ska jag försöka städa här hemma. Jag har varit sjuk sen i torsdags och allt jag orkat under den tiden är att jobba resten med städning, tvättning och matlagning har ej gjorts så jag ligger liiiite efter här hemma och har att göra!

Igår kom Pablo hem från Spanien där han varit med jobbet och besökt olika gårdar som levererar frukt till Sverige. Det är så tomt och ensamt att vara utan sin älskade i några dagar, ingenting är lika kul. Igår kväll åt vi lite tapas i soffan och bara pratade och mös :)

Nu ska jag gå upp och äta något, tror det blir bollnäsbröd med stark ost och gurka tillsammans med yogurt och müsli . I eftermiddag måste jag åka en snabbis till jobbet för att hinna med lite jobb...


Fläderdrink

Drinken jag gjorde i fredags måste jag lägga upp här, den är både fin och god!

Du behöver:
Lime
Mynta
Socker
Flädercider
Flädersaft
Rom

Börja med att riva limeskal och blanda i socker för att sedan sockra kanten av glasen med limesocker. Häll i en skvätt rom i botten av glaset, pressa över lite limesaft, lägg ner två skivor lime och 5 stycken myntablad som du pressar lite i en mortel så att smaken kommer ut, häll på flädercidern och lite oblandad flädersaft.
Rör om och servera :)


Tjejkväll

I fredags hade jag, Johanna, Paulina och Sofie planerat in en tjejkväll hemma hos mig. Pablo och Patric är borta på Åland och spelar golf så det passade jätte bra.
Jag gjorde en god fläderdrink som fördrink innan maten, den vart god och läskade!
Förrätt: Chèvretoast med kallrökt lax och sallad.
Varmrätt: Potatismix med helstekt fläskfilé och basilikasås.
Efterrätt: Ost och kex ala Johanna.
Vi hade en mycket trevlig kväll och satt och pratade och allt mellan himmel och gjord, spelade även lite spel.
Detta måste vi göra om tjejer!!


Onsdag

Det känns inte som att det är onsdag idag, jag går runt och tror det är tisdag! Det är jobbigt när man inte känner igen dagarna...
Dagen har varit lång men bra och när jag väl åkte från jobbet så var jag alldeles för trött för att laga mat så det blev hämtpizza. Jag ringde pizzerian och beställde innan jag åkte dit just för att slippa vänta men det ångrade jag så fort jag klev in i butiken för pizzerian har gjort 12 stycken nya pizzor på menyn!! Jag älskar att testa olika varje gång och nu när de fått så många nya måste jag nog börja hänga där för att hinna testa alla goda pizzor, allt lät väldigt gott!
Efter maten var jag mer sovandes än vaken men jag tvingade in mig själv i duschen för jag vet att jag kommer hata mig själv imorgon om jag inte gör det. Väl ute ur duschen kände jag genast energin komma tillbaka och jag satte mig i soffan för att göra mina naglar lite fina. Jag hade bestämt mig för zebra naglar och så det blev det, ångrar mig lite när jag limmade fast tipparna då jag kom ihåg att jag sa till mig själv igår "nästa gång jag fixar naglarna ska det vara i silverglitter" meeen det får bli nästa för jag är nöjd :)


God natt

Klockan är 00.30 och jag ligger vaken och lyssnar på Adam och kompani, kan inte sova än! Klockan ringer tidigt imorgon och då kommer pressen om att sova fort men ju mer man försöker sova ju mindre somnar man därför ligger jag och lyssnar på världens bästa pod istället!


Söndag

Nu var jobbhelgen över och det är alltid lika skönt att sluta tidigt på söndagen för då hinner man med så mycket när man kommer hem. Jag har städat hela lägenheten och även de "glömda" gästrummet som bara skrek hej-kom-och-hjälp-mig!! Det har verkligen varit ett rum som vi ställt saker i tills de hamnar på sin rätta plats men nu är det ändring på det, här ska vi ha ordning och reda.
Efter städningen blev det en lång dusch och sen fastnade jag framför pretty little liars.

Nu kom Pablo precis hem och vi ska äta lax, potatis, sparris och egengjord romsås tillsammans med en liten tomat, ruccola, gurka och mozzarella sallad.


Världens bästa serie

Jag är helt fast! Se den om ni vill ha lite spänning...


Middag

Igår var vi över hos Lina och Alex på middag vi har börjat med att bjuda varandra på middag var fjärde gång, tex som halv åtta hos mig utan poängen!
Lina var den som började och hon bjöd på:
Förrätt: Sallad med balsamico, fetaost och vitlöksbröd.
Huvudrätt: Fläskfiléspätt med klyftpotatis och tzatziki.
Efterrätt: Limepaj.
Allt var väldigt gott och det gick i grekiskt tema!


Baka ett gott bröd

Bollnäsbröd

4 dl vetemjöl
4 dl rågmjöl
3 dl dinkelmjöl fullkorn
1 1/2 msk birkarbonat
1 1/2 bakpulver
2 msk mald anis
2 msk mald fänkål
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
1 msk salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser, häll sedan på filmjölken och sirapen och rör om noga.
Går bra att lägga i valfri form är det på en plåt så ska brödet gräddas ca 1 timme, mina i muffinsform gräddades ca 15 (känn med sticka)

Tycker man om solrosfrön är det jätte gott att ha i smeten. Ta då bort 1 dl dinkelmjöl och tillsätt 1 dl solrosfrön.


Klippa katt!

Idag åkte jag och Alice iväg till Sollentuna veterinären för att klippa henne. Hon blir väldigt glad och lekfull så fort hon blir av med pälsen + att sommaren är på väg och då är det skönt att få bort pälsen så hon slipper vara varm.
Så här söt blev hon:


Pont

Igår kväll fick Pablo ett sms av Kim som undrade om vi ville ner och äta middag med honom och Johanna på pont i hägernäs, vi tackade självklart ja och en timma senare hämtade Johanna & Kim upp oss!
Jag och Pablo beställde varsin råbiff som var väldigt god, Johanna åt vaktel och Kim tog en fiskgryta (som jag ångrar att jag inte tog, det får bli nästa gång). Alla var nöjda med maten och vi beställde även in efterrätt bestående av munkar med glass. När vi fick in munkarna så var det dränkta i kanel?! Det stod inte i menyn och jag tycker inte kanel är en självklar sak på munkar, det ska ju bara vara socker annars kan de ju döpa hela efterrätten till kanelmunkar! Eftersom jag inte äter kanel så fick jag lämna tillbaka munkarna och be om ett par nya utan kanel på och då fick jag små torra munkar utan något socker alls. Men kvällen var väldigt trevligt och det var ett väldigt roligt spontant förslag från Kim och Johanna!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu