Måndag kväll

Igår efter jobbet var vi bjudna hem till Jonas och Tomas som bor i hornstull. Vi åkte dit tillsammans med Katta och Sabrina som också skulle dit och där mötte vi upp Lena och Uffe, ingen av oss hade varit där förut och vi visste att de bodde fint på en vindsvåning men inte så här fint! Det var utläckert med terassen runt huset och själva lägenheten hade två våningar. Terassen var fullproppad med läckta blommor av alla slag och de hade ett litet växthus (lika stor som min balkong) där de odlade tomater och gurka. Det fanns även persikoträd, äppelträd, citronträd och olivträd! Vi blev bjudna på en jätte fräsch sallad där basen bestod av räkor, avokado, fetaost och hur mycket olika grönsaker som helst med nybakat bröd och två olika vindorter till. Det var jätte trevligt och vi satt ute och pratade medan solen så fint gick ner över Stockholm :)


Söndag

Då var första veckan efter semestern avklarad och många timmar har det blivit men det har även varit kul :) När vi kom hem från jobbet ikväll 21.40 så hade vi lyxen att få maten serverad av Alexandra som slutade tidigare än oss. Det kallar jag lyx, slippa ställa sig och laga mat när man slutar sent är guld värt och det händer ju aldrig här hemma eftersom jag och Pablo oftast stänger samma dagar! Jätte tack till dig Alexandra :D hon har ju dessutom lyxen att åka till Bulgarien i morgon bitti och stanna där i hela två veckor. Jag är inte ett dugg avis alls, nej verkligen inte ;) Nu måste jag sova för klockan ringer 06.00 imorgon och då väntar en ny arbetsdag.


Det här blir spännande läsning ;)


Redan torsdag!

Veckan har verkligen gått fort. Jag började jobba i måndags och det kändes verkligen helt ok att börja igen, nu jobbar jag hela helgen och sen är jag ledig nästa! Får se vad jag hittar på då, Pablo jobbar nämligen... Idag tog jag mig krafter att fylla upp kylen igen efter semestern, det tar ju sån tid att tänka på vad man ska ha och när man väl kommer fram till något så måste den maträtter få några tillbehör osv. skönt att det är klart :) tittade även in på H&M och hittade en söt topp och ett par leggins-jeans på barnavdelningen i stolek 158, hahah! Men de är toppen, visst är det lite kämpigt att få byxorna över höfterna men när de väl är uppe så sitter de som en smäck + att det är jätte billigt! Nu har vi precis ätit klart, idag skulle vi ha lagat lassagne men de tar sån tid att vi gjorde kött, sallad och potatisgratäng istället :)


Lite bilder från Ungern som jag har satt ihop


Att man kan sakna och vara så saknad av djur

Medans vi varit borta så har katterna varit hemma med Alexandra. Alice trivs jätte bra med bara Alexandra hemma för Alice tycker så mycket om henne, hon har rent ut sagt stortrivs och de har sovit brevid varandra varje natt. Alva är däremot lite svårare att lämna hemma för hon är så speciell, vi har ett speciellt band mellan oss och har samma "morgonrutiner" och hon går inte upp ur sängen förrän jag gör det först. Så det är alltid extra jobbigt att lämna henne då jag vet att hon saknar oss. Nu när vi kom hem igår blev hon så glad och så åkte vi iväg igen efter ca 40 minuter och då satte hon sig på dörrmattan och såg så nere ut :/ när vi väl kom hem från Johanna och Kim i natt så la vi oss i sängen och kramades, det gjorde vi hela natten lång jag och Alva. Idag lämnar hon inte min sida <3 jag får mysa ordentligt med henne nu innan vi åker till Ungern imorgon bitti!


Resten av Prag (dag 3 och 4)

Dag tre bestod av att vi tjejer fixa naglarna och grabbarna åkte iväg till Staropramen ölfabrik som ligger mitt i Prag, där gick de en guidad visning, drack öl (kl 11 på morgonen) och alla tre köpte med sig 6 st stora ölglas hem. Jag gjorde mina naglar i fransk manikyr med zebra ränder över de vita, skitsnyggt! Sen bad jag även tjejen som gjorde det att rita till ett P på mitt ringfinger som en liten kärlekshyllning till Pablo. Resten av dagen spenderades med att äta, shoppa, kolla in de sista sevärdheterna och dricka lite vin/öl såklart och självklart hittade jag rumpa nummer 3, hehe. Dag 4 åkte vi hem på så det blev bara en god lunch och en marknad vi kollade runt på :)


Resten av bilderna som inte kom med från "Prag dag 2"


Prag dag 2

Dagen började med frukostbuffe på hotellet, den var ingen höjdare alls och jag åt ett stekt ägg, ett wienerbröd, en kopp kaffe och ett glas juice så jag ser inte fram emot morgondagen. Vi har köpt ett "buss-pass" på 48 timmar här som gäller på en röd buss som visar stadens mest sevärda byggnader samt en guidad tur i slottet här. Den åkte vi runt på och klev av där vi ville kolla på någon sevärdhet. Nu på kvällen har vi varit och ätit på ett ställe lite längre bort, tog ca 20-25 minuter att gå. Jag åt kyckling och Pablo råbiff vilket jag ångrar att jag inte tog för det var jätte gott. Jag har aldrig tidigare prövat råbiff vilket kan tyckas vara lite konstigt då jag älskar rött och rått kött ;) ska försöka få tag på det imorgon. Efter maten gick vi förbi ett "ost och vin" ställe och beställde in lite olika viner, ost fondy, en tapas bricka och en italiensk tillbehörs bricka. Ställer var riktigt häftigt och prisvärt. Imorgon ska jag, Lina och Rose-Marie gå och fixa våra naglar (kostar endast 130:- medans du får betala 750:- i Sverige) och killarna ska åka till ett öl bryggeri och kika lite :) säkert ta en öl klockan 10 på morgonen. Nu ska jag läsa lite i min bok som jag tog med, god natt! (juste självklart hittade jag en till rumpa idag, denna gång i en annan nyans, kan lova att jag skrattade minst lika mycket när jag såg den här)



Prag dag 1

Nu ligger jag i sängen på hotellet och har avslutat min första dag i Prag. Jag måste säga att Prag är en väldigt vacker stad och även att det finns många barer - billiga barer! Känner mig lite små rund om fötterna nu när vi kommit hem för det blev några stop på vägen, haha! vi har även ätit gott, vi beställde alla schnitzel med bakad potatis och det blev en hit, det smakade SÅ bra! Efter det var vi och spelade biljard, kan ju säga att jag var inte så bra på det så pappa tog över och det gick genast bättre. Nu måste vi sova, imorgon väntar frukostbuffe och en spännande dag i Prag! (den nakna kvinnan är konst i det här landet, vi fick oss ett skratt)


Prag

Nu sitter vi på Arlanda hela gänget och äter skagen macka och dricker öl! Det är jag, Pablo, pappa, Rose-Marie, Lina och Alexander :) Vi bokade för ett tag sedan en resa till den fina staden Prag, jag har inte kunnat säga nåt eftersom Lina gav den här resan till Alex i present och självklart var det hemligt så han fick nyss reda på vart vi skulle och hur länge vi blir borta. Vi kommer hem på söndag :)


Onsdag kväll

Fick inte tag på någon abborre till middagen så det fick bli torsk istället men det var minst lika gott :) efter maten fick jag äntligen min älskade löjroms macka och ååååhh vad gott det var, gjorde även en skagen macka till! Annars har jag inte gjort så mycket idag förutom att tvättat som en tok, men nu har jag ingen smutstvätt alls, tvättningen är helt tom och det är ingen vanlig syn! Den får vara tom tills vi tar av oss dagens kläder då även om jag önskar att den alltid kunde vara tom ;) Nu har jag bestämt att jag och Pablo ska se en skräckfilm. Jag har tjatat som en tok på att få se denna film som heter "the stepfather" som verkar vara en riktig rysare och jag vet att jag kommer ångra mig så fort jag tryckt på play för jag är en sån jäkla mes... förstår inte varför jag utsätter mig för det men det är något med att säga "jag ska se en riktig skräckfilm ikväll" haha


Hur sugen kan man egentligen bli?

Igår kväll när vi kom hem så blev jag så otroligt sugen på löjromstoast! Vi hade ingen löjrom hemma så jag kunde tyvärr inte lindra mitt sug som även sitter i idag. Jag ska åka och lämna in Audin på recond vid 15.30 och innan måste jag åka till Ica och köpa alla saker som behövs för att göra löjromstoast. Funderar även på att köpa abborre om det nu finns i affären och laga till middag... Man äter allt för lite fisk som egentligen är så otroligt gott och nyttigt! Ska nog ringa till butiken nu och fråga om de har abborre inne :)


MS Rosella

Tänk att det blev ingen sol eller något bad. Vi åkte istället en dagkryssning med pappa och Rose-Marie till Mariehamn och åt gott och shoppade massa vin. Jag åt en entrecote och resten åt grillad abborre, allt smakade toppen :) Nu är det läggdags...


Moln moln och kanske lite regn

Usch vad jag är trött på dåligt väder, hela våran semester har varit sådär med vädret och den bästa väderdagen vi hade var igår! Vi hade då hoppats att det skulle lika bra idag och bokade in att vi skulle upp till pappa där vi kan sola och bada. Det ser ju tyvärr inte ut som att det kommer spricka upp här i Täby iaf, pratade med pappa nu och han tycker sig se solen klämma sig fram för ni vet "solen skiner alltid i Roslagen". Vi åker upp dit och hoppas hoppas på att se lite sol :)


Ett glädjebesked

Idag förlovade sig min syster Lina med sin Alexander. Har man varit tillsammans i 7 år känns det verkligen som ett steg i rätt riktning :) (och ja jag kallar henne syster, man måste inte ha blodsband för det. Det räcker med att leva som en familj och ha de speciella banden mellan sig som bara syskon kan ha) Ett jätte GRATTIS till er <3


Måndag

Idag har vi mest åkt runt och fixat praktiska saker, växlat lite pengar, gått runt och kollat saker i Täby C, lunchat och sen var vi förbi Audi och köpte ett lackstift i rätt färg till Pablos bil. Audin ska nämligen in på en stor recond på onsdag, de ska slipa ner hela lacken och putsa upp den igen. Det är något som verkligen behövs då bilen har väldigt många stenskott på lacken :/ men snart är sen som ny igen! Vi pratade igår kväll om citronglass som man äter ur citronskalet och idag blev jag jätte sugen på att "baka" glass! Jag hoppas det blir bra, missade en liten viktig detalj med att låta glassen frysa helt innan man häller ner den i de urgröpta citronskalen, vi får helt enkelt hålla tummarna för att det blir bra :) Pablo bakade även en kladdkaka som står och svalnar i köket, den luktar underbart gott :)


Hos Johanna

Nu är jag och Pablo hos Johanna och har ätit lite Kina mat och nu sitter vi och dricker lite vin, vi ska spela lite pyramiden nu :)


Mattes fina hjärtegull


Äter man sen frukost blir det sen lunch

Dagens lunch är lax med stekt potatis och egengjord romsås och allt var hemskt gott :) Nu ska vi fortsätta tvätta och plocka lite sen göra oss i ordning för att träffa Johanna över middag och lite skitsnack!


Lördagsfilmen

Igår kväll fick jag ett sms av Johanna där hon sa att det började en fin film på 7:an och det var "hachiko en vän för livet" självklart slog jag på 7:an och började kolla. Det var den sorgligaste film jag någonsin sett och jag satt och stor grät i soffan, alltså riktig gråt där man börjar hulka och låta. Jag blev riktigt ledsen och berörd. Idag är jag svullen i ögonen av all gråt som forsade ut och jag tror inte jag kommer se den filmen igen. Filmen är nog inspelad som att vara en fin film men jag tolkade den som sorglig och hemsk.


Balkongplantering

Nu väntar jag bara på att tomatplantan och gurkplantorna ska börja blomma. Det går väldigt fort för de att växa, den högra bilden är tagen för 1 månad sen och den vänstra idag.


Hos mamma på landet

I onsdags åkte vi upp till mamma i Norrtälje och grillade lite sen satt vi uppe länge på kvällen och spelade först svarte petter, med andra ord och sen Canasta (det är ett kortspel som är skitkul och tidskrävande) Det är mysigt att komma bort lite och åka ut på landet där man inte hör annat än naturen. Jag har inte träffat hundarna på väldigt länge så det var också väldigt mysigt och ska jag vara lite ego så tror jag faktiskt att de har saknat mig, speciellt lilla Rocky som låg i mitt knä i timmar på kvällen och då kan jag tillägga att Rocky inte är en knähund och sitter normalt sett inte i knän. Dagen efter var tanken att vi skulle sola och bada då mamma bor vid vattnet men tyvärr var det ju mulet så hundarna fick själva bada.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu